logo-groot

Bouke - Toetsen en zang

Ik ben Bouke Sleurink, getrouwd met Marieke. Vader van 3 kinderen.

Ik werk als docent muziek op een school voor voortgezet onderwijs in Harderwijk/Zeewolde, daarnaast dirigeer ik een pop en musicalkoor in Harderwijk.

Toen ik een jaar of acht was ben ik begonnen met pianoles. In het begin speelde ik piano klassiek, maar al heel snel ging mijn voorkeur uit naar pop en blues. Ik begon ook zelf liedjes te schrijven die ik met behulp van mijn vader heb opgenomen op cassettebandjes. Vanaf de middelbare school leerde ik akkoorden en ter voorbereiding op een studie aan het conservatorium leerde ik jazz piano. Tijdens mijn studie aan het conservatorium (docent muziek) kon ik mijn pianospel verder ontwikkelen in verschillende stijlen.

Wat me aanspreekt in onze muziek zijn de hele frisse en originele teksten die Marieke schrijft. De melodieën spreken me aan en het is heel gaaf om vervolgens samen de liederen vorm te geven. Ik zoek altijd naar een originele muzikale invalshoek. Als dit gevonden is en het liedje krijgt vorm, dan werken we het met de band verder uit. Dit proces is heel mooi. Elk bandlid brengt iets in en samen maken we het lied af. 

Mijn geloof is de leidraad voor mijn leven. In alle grote (en kleinere) beslissingen wil ik afhankelijk zijn van Gods’ plan voor mij en ons gezin. De muziek van MariekeMuziek spreekt mensen aan. Het bemoedigt mensen en laat zien hoe het geloof in God het verschil kan maken in een verwarrende samenleving. 

What will people think
When they hear that I’m a Jesus freak
What will people do when they find that it’s true
I don’t really care if they label me a Jesus freak
There ain’t no disguising the truth

Uit: Jesus Freak – DC Talk

Volg MariekeMuziek

© MariekeMuziek  |  Privacy statement