logo-groot

Edwin Huitema - Elektrisch gitaar

Ik ben Edwin Huitema, getrouwd met Marleen en samen hebben we 2 tienerdochters. In het dagelijks leven werk ik als consultant/ software ontwikkelaar.

Ik herinner me nog dat ik vroeger als 6-jarige, gekluisterd aan de radio naar muziek kon luisteren. Ook bij ons thuis was altijd veel muziek, mijn moeder speelde piano, mijn zus speelde gitaar. Ik speelde af en toe wat op de piano en op akoestisch gitaar. Op mijn 14e mocht ik via school een elektrische gitaar met versterker lenen in de vakantie en ik was verkocht! Dit was hét instrument voor mij. Ik ben toen direct begonnen met gitaarlessen.

Al snel speelde ik in de gemeente en een aantal jaren later werd ik gevraagd om te komen spelen in de band XTN. Met deze band heb ik in de jaren ’90 veel mooie momenten beleefd en veel opgetreden (o.a. Flevo Festival, Opwekking, Gospel March, Ecovata concerten, etc). Ook heb ik in die tijd een aantal jaren in de Powerpraise band van Peter Vlug jr. gespeeld.

Na jaren in de gemeenteband te hebben gespeeld, ben ik een tijdje compleet gestopt met muziek maken. Een aantal jaar geleden zijn we in Ermelo komen wonen en hebben we ons aangesloten bij de evangelie gemeente EGE. Hier werd ik opnieuw “geroepen” door God om weer muziek te gaan spelen. Vervolgens heb ik me aangesloten bij het muziekteam.

In de zomer van 2019 mocht ik auditie doen bij MariekeMuziek. Er was meteen een goede klik en inmiddels ben ik als elektrisch gitarist opgenomen in de band.

Ik vind het heerlijk om muziek te maken. Het is voor mij een manier om God te eren. Ik vind het ook heel leuk om eigen composities te maken en ben altijd op zoek naar een combinatie van de beste (gitaar)sound en een gitaarpartij die past bij het muziekstuk.

De muziek van Marieke spreekt me erg aan. De teksten zijn indringend, de muziek is mooi. We willen ons allemaal inzetten voor Gods koninkrijk met deze muziek; dit vind ik een prachtige combinatie.

Waymaker, 
Miracle Worker, 
Promise Keeper, 
Light in the darkness
my God, that is who You are.

Volg MariekeMuziek

© MariekeMuziek  |  Privacy statement