logo-groot

Gert - Basgitaar

Hoi, ik ben Gert, voorheen leraar basisonderwijs.

Het is best bijzonder om met je zoon (Bouke) en zijn vrouw (Marieke) in een band te zitten. Dat gevoel gaat terug tot de jaren ’90 toen ik samen met mijn vrouw en mijn beide zoons opwekking begon te spelen in onze kerk. 

Op mijn 10e ben ik begonnen met piano spelen en slagwerk (ik heb mijn eerste drumstel zelf in elkaar geknutseld). Vanaf mijn 13e speel ik gitaar en basgitaar.

Vanaf mijn 16e heb ik drums, gitaar, bas en toetsen gespeeld in diverse koren, combo’s en bands.

Ik heb veel seculier bandwerk gedaan, waarin ik veel ervaring en professionaliteit heb opgedaan.

Wel een moeilijke combi, als je ook Jezus wilt blijven volgen. Bepaalde nummers speel je dan vanwege tekst en inhoud niet. En dat moet je dan ook kunnen onderbouwen.

Maar na een aantal jaren tournees met de Continentals is mij duidelijk geworden dat muziek schrijven, arrangeren en uitvoeren in de eerste plaats voor God mag zijn. Hij heeft ons en ook mij de talenten daarvoor gegeven. Die wil ik gebruiken om Hem daarmee te eren. Of dat nu in deze band is, in  mijn eigen gemeente of bij de Praiseband Xing.

Het mooie van deze band is dat ik met 4 bijzondere, mooie mensen voornamelijk eigen nummers in  frisse, eigen arrangementen mag spelen. Ik hoop dat die liederen mensen op een of andere manier mensen mogen raken of bemoedigen.

Statement met een knipoog naar de seculiere zangeres Ellen Foley (“We belong tot the night”): 

Wat ik geloof en wat ik in muziek wil uitdrukken:

“We belong to the Light”

Volg MariekeMuziek

© MariekeMuziek  |  Privacy statement